Започването на деня с чаша вода...

Започването на деня с чаша вода

 

Отбележете Световния Ден на бъбрека с нас!

На 12-ти март 2015г. ви призоваваме да изпиете чаша вода след ставане и по този начин да се присъедините към милионите хора по света, отбелязващи деня на бъбрека.

Ние, от болница Пулс, се присъединяваме към инициативата на worldkidneyday.org за приемане на повече течности. Както са отбелязали организаторите, това е символичен жест, чрез който да се отбележи, че бъбреците са жизнено важни органи и че трябва да се погрижим за тях.  Един по-нестандартен начин да ни обърне внимание, че грижата за здравето е в нашите ръце.

 

Ако искате да се присъедините към инициативата и със снимков материал, изпратете ваше селфи как пиете чаша вода с хаштаг #worldkidneyday#glassofwater, или #isuppportwkd.

 

 

 

 

Тази година темата "Здрави бъбреци за всички" прави този призив за действие още по-значим, тъй като тя също така помага да се подчертае редица ключови проблеми и предизвикателства в борбата с хронично бъбречно заболяване в уязвимите групи от населението: лоша хигиена на водата, липса на хидратация и нездравословен начин на избор на напитки.

Проучванията показват, че хората, които пият газирани напитки ежедневно имат по-висок риск от развитие на определено ниво на хронични бъбречни болести. Това е така, защото безалкохолните напитки повишават степента на белтък в урината, което се счита ранен признак за увреждане на бъбреците. Като ви призоваваме всички да вдигне чаша с вода в за Световния ден на бъбрека, ние също бихме искали да подчертаем този въпрос и препоръчваме на всеки да направи здравословен избор на питейна вода вместо безалкохолни напитки.

Ето няколко начина да се направи водата по приятна за пиене:

  • Носете със вас елегантна бутилка с вода. Изглежда глупаво, но наистина помага. Когато водата е не по далече от една ръка разстояние, сами ще се учудите колко повече вода ще изпиете на ден и в последователност колко добре ще започнете да се чувствате.
  • Направете я вкусна. Добавянето на лимони има допълнителен бонус на увеличаване на вашето цитрат ниво, което е естествен инхибитор на образуването на камъни.