12 МАЙ - СВЕТОВЕН ДЕН НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ!

Медицинска сестра / Nurse – Дума на деня

            За това име преди години напуснах бащиния си дом, завърших,  облякох бялата престилка, поставих касинката с червения кръст на главата си и с ентусиазъм се втурнах да работя това, за което съм  учила, което обичам и в което вярвам.

            Малко, скромно име, за което учих години,  и на което посветих голяма част от дните и нощите си …най-хубавите часове от младостта.

            Дали съм доволна от избора си? Дали съжалявам?

            Вярвам, че избора ми е правилен. Обичам професията си. Тя е призвание и начин на живот. Не е далеч времето, когато ще махна бялата престилка, но завинаги за себе си, надявам се и за другите ще си остана „Сестра” – име, което съм носила винаги с достойнство!

            И въпреки стената, която среща, аз вярвам, че професията ми ще оцелее! Тази стара, закостеняла и изпълнена с предразсъдъци стена, ще бъде разрушена.

            Защото там, където съм аз, стената поддава. Хората, които срещам, с които работя, отговарят на моите ценности. Аз съм част от нещо голямо и там има още много като мен. И всички НИЕ имаме силата да разбием нашата собствена стена, част от онази голямата. И всички ние имаме силата да бъдем и да вървим заедно!

            Вярвам, че в написаното всяка от вас, ще види частица от себе си!

Изразявам своето дълбоко уважение към работата на медицинските сестри в Болница Пулс!

Честит професионален празник!

Главна медицинска сестра Янка Пандева