ЛАЗЕРНО ЛЕЧЕНИЕ НА ХЪРКАНЕ

ЛАЗЕРНО ЛЕЧЕНИЕ НА ХЪРКАНЕ

 

  • Какво представлява NightLase®?

NightLase е иновативна лазерна процедура за лечение на хъркане. Представлява неинвазивен, фин и ефективен начин за намаляване на хъркането. Силата и интензитета на дразнещото хъркане могат да бъдат значително редуцирани.

  • Колко процедури обичайно се извършват?

Стандартно се извършват три процедури в интервал от 15-20 дни /приблизително: 1-ви, 15-ти, 45-ти ден/. По лекарска преценка може да се направят и допълнителни процедури, при необходимост. Резултатите често се виждат още след първата процедура.

  • Каква е продължителността на една процедура?

Всяка процедура продължава около 20 минути.

  • Как действа процедурата?

Лазерната енергия се използва за нагряване на тъканите на дихателните пътища. Топлината води до стягащ ефект, който спомага за разширяването на дихателните пътища.

  • Какво се усеща по време на процедурата?

Усеща се леко затопляне.Не се налага прилагане на локално обезболяване, но ако имате притеснения, може да ги обсъдите с лекаря, извършващ процедурата.

И малко информация за хъркането...

  • Каква е причината за хъркането?

Хъркането се получава, когато въздуха не може да се движи свободно през носа и устата по време на сън. Това се дължи на стесняване на дихателните пътища, което кара тъканите да вибрират и да издават звук. В тежките случаи дихателните пътища могат да бъдат блокирани, което е известно като “обструктивна сънна апнея”. Много фактори могат да допринесат за хъркането - възраст, проблеми с носа и синусите, наднормено тегло, алкохол, тютюнопушене, лекарства и позата по време на сън.

  • Какви са последствията от хъркането?

Има редица последствия, които могат да повлияят на живота на хъркащия и неговия сън. Лишаването от пълноценен сън в резултат на хъркане има отрицателно въздействие върху здравето и качеството на живота. Хъркащите е възможно да изпитват умора, сутрешно главоболие, раздразнителност, сухота в устата и други. Проучванията в тази област показват също така и връзка между хъркането и повишения риск от инфаркт и инсулт.

  • Как и кога може да си запишете час?

Процедурите стартират в сряда - 8-ми май 2019, от 16:00 до 18:00 часа, след което ще се провеждат всеки понеделник или вторник, от 16:00 до 18:00 часа, съобразно ангажираността на лекаря, извършващ процедурата.

Можете да си запишете час на телефон - 073 / 88 20 20.

  • Как може да проследите ефекта?

С помощта на съвременните технологии, можете лесно да проследите честотата и силата на хъркане чрез мобилни предложения. Може да ползвате SnoreLab и всяко друго приложение с аналогични опции.